Aktiviteter

Främmat från London

Publicerat 2010.05.26

     Londonbaserade designbyrån Åbäke kommer till Göteborg. Under fyra dagar skall de se till att det blir fler möten mellan studenterna på HDK.

    Åbäkes fokus ligger på de sociala processer och samarbetsmöjligheter som designarbetet medger och om det inte finns någon uppdragsgivare så skapar de en.

    Åbäke har skaffat sig en metod som gör att de får jobba med sånt de gillar. När de ville designa skivomslag och kläder startade de Kitsune och när de ville inreda krogar öppnade de restaurang. Designbyrån har också ett magasin; Sexy Machinery och ett bokförlag.

    De håller den egna gruppen tajt med fyra personer och lika många nationaliteter, men samarbetar gärna med andra grupper. Utöver det rena designarbetet undervisar de på Royal Collage of Art och Central  Saint Martins.

    Vi haffar dem för ett Eftersnack om metod, innehåll och mötesplatser direkt när uppdraget på HDK är slutfört.

    Vi är i stora aulan på HDK, Kristinelundsgatan 6-8. Dörrarna öppnas kl 18:00 då kan man ta en öl och kolla in vad de har uträttat. Kl 19:00 startar Eftersnack. Vi håller på någon timma och sen blir det dj:s och bar. Det är som vanligt helt gratis men du behöver anmäla dig på info.ada@businessregion.se.

    Det här Eftersnacket är ett samarbete mellan Business & Design Lab, HDK och ADA.