Bild: Julia Cederqvist

 Bild: Julia Cederqvist

ADA gör

Förpackningskreatörer behövs!

Publicerat 2015.10.12

  • ADA fokus: KKN möter övriga branscher
  • Affärer
  • Design
  • Grafisk design
  • Innovation

Det är mycket som händer inom förpackningsdesign nu, nya material och ökad förståelse för vad förpackningen kan betyda för varumärke och försäljning. Därför växer behoven av utveckling och innovation. Och då behövs det kreatörer!

Men används rätt kompetens, finns kreatörerna på rätt plats och tas idéerna om hand på rätt sätt?

Vi tar ett samtal med tio kreatörer till ett innovationssamtal med några av de företag som ställer ut på Scanpackmässan.

Om du vill delta så vill vi att du har arbetat några år som kreatör, gärna med förpackning, och har idéer och erfarenhet om hur företag och kreatörer bör samarbeta.

Samtalet pågår under två timmar och kommer bland annat att handla om hur tidigt kreatörer kommer in i designprocessen, hur företagen arbetar med kreatörer idag och hur de vill arbeta i framtiden. Vilka företag vågar tänka nytt och skapa nya samarbeten och innovationer för framtiden?

Det handlar om inte om att du ska skapa nya förpackningar eller bjuda på idéer. Utan om hur formerna för samarbete kan gå till.

Anmäl dig till: info@adasweden.se senast den 16 oktober. Det är först till kvarn som gäller!

Datum: tisdag den 20 oktober

Tid: 09.30 - 11.30. Det finns fika.

Plats: Gå till huvudentrén på Gothia Towers (ligger nära Svenska Mässan), ta trappan upp till andra våningen och gå till konferensreceptionen som visar vidare till Rum: R36.

Tips: kreatörer som vill besöka Scanpack mässan kan kostnadsfritt beställa en inträdesbiljett på Scanpacks webbsida om du anger koden 5txdrf.

Detta är den andra av fyra aktiviteter under rubriken Innovationshösten.