Bild: ADA

 Bild: ADA

Utblick

Färg och form på Möbelmässan

Publicerat 2013.01.31

  Det är ett späckat program på Möbelmässan som startar om några dagar i Stockholm. I Greenhouse kommer det att finnas 36 designers och 38 form- och designskolor från sexton olika länder som ställer ut och visar sina alster. UNG Svensk Form premiärvisas på Greenhouse. Det är en tävling som drivs av Svensk Form i samarbete med mässan.

  Det kommer finnas en utställning som visar framtidens färg- och materialtrender. Det är en installation gjord av Richard Prime och The Materials Library. Årets Guest of Honour är Oki Sato som är chefsdesigner och grundare av designbyrån Nendo. Det är tionde gången i rad som en internationell designer skapar en lounge på mässan.

  Studio Re:designs team har skapat nya produkter av produktspill. Målet är att försöka minska textilbranschens miljöpåverkan.

  Om du vill vila benen under mässbesöket finns det många föreläsningar att välja mellan.

  Det är ingen risk att man inte hittar något att göra på kvällarna - se listan.

  Andra tips på stan är: GLASS ELEPHANT, Örnsbergsauktionen, Det kommer att finnas en samlingsutställning på bokhandeln KONSTIG på Söder. Utställning på NK med Per Söderberg, Färg and Blanche, huvudgäst på utställningen är MOROSO med Patricia Urquiola.

  Ses på Mässan!