Bild: Christina/ADA. Steinunn samtalar med elever.

 Bild: Christina/ADA. Steinunn samtalar med elever.

ADA gör

Föreläsning och stickworkshop

Publicerat 2014.12.01

  • ADA event
  • Design
  • Föreläsning
  • Mode
  • Sjuhärad

Steinunn Sigurdardóttir höll i tisdags en lunchföreläsning på Textilhögskolan i Borås. Hon talade om hur allt startade för henne. Stickning är och har alltid varit något som hon brinner för. Hon berättade om hur hon började sticka som liten och att det sedan har det blivit en mycket viktig del i hennes liv och hennes skapandeuttryck.

Hon talade om hennes erfarenhet från stickning, var hon hämtar sin inspiration till sina kollektioner både i dåtid och i nutid, den estetsiska delen, hennes företag STEiNUNN som hon startade när hon återvände till Island efter ca 20 år utomlands.

Hon har arkiverat alla tekniska lösningar som hon har löst under åren både när det gäller material men också olika stickningserfarenheter. Finner inspiration i att lösa tekniska problem som utmanar henne i hennes skapande.

Steinunn säger bland annat: om man är ärlig mot sitt arv kommer man att kunna skapa sin egen historia.

Efter lunchföreläsningen höll Steinunn en stickworkshop för designelever på Textilhögskolan. Hon förde också samtal och diskussioner med elever på skolan.

Steinunn tyckte att besöket på Textilhögskolan i Borås var mycket intressant och givande och hoppas snart kunna komma åter.