Bild: Kristin/ADA

Fjord på HDK

Why? Det frågade sig Sigrid & Marysol ifrån designbyrån Fjord som var på besök på HDK i vår och BDLs regi, för att köra ett Innovation rapid talk den 29/8.

Varför ska vi digitalisera utan substans och varför vi överallt ser ordet "changes" som något banbrytande men som blivit ett fluffigt ord som vi slänger omkring oss med hur som helst nuförtiden. De menar att för Fjord handlar allt om människan, individers kärlek till det digitala och folks behov snarare än att förändra de yttre utan förbättring. Fjord har valt att kalla det Living services. De visade det tydligt med ett case som de gjort för Finlands migrationsverk (migri) nämligen en e-service som de valt att kalla "Enter Finland". Det hela gick ut på att göra det så smidigt för nyanlända och ditflyttade, att som ny i ett land få en smidigare väg in i samhället genom att förbättre webben och tänka utifrån den verkliga användaren.

Läs mer om det här

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng