Design och foto: Helena Quist

 Design och foto: Helena Quist

Lokalt

Exjobb på Textilhögskolan

Publicerat 2010.08.25

    De nyutexaminerade studenterna från kandidat- och masterprogram i Mode- och Textildesign, på Textilhögskolan i Borås, visar för tredje året i rad sina examensarbeten på Röhsska museet.

    På Röhsska museet den 21 september – 17 oktober, vernissage den 21/9 kl 18.00, med landshövding Lars Bäckström inviger.

    Tio textildesignkandidater vars projekt innehåller undersökningar av ytor och strukturer, utveckling av koncept för inredning av butik, samarbete med företag i Bangladesh som hjälper utsatta kvinnor m m. Textilier och material riktade mot mode, inredning, konst, från det privata till det offentliga rummet.

    Elva modedesignkandidaters examenskollektion som har allt från en konceptuell, konstnärlig känsla till att visa mer kommersiella kollektioner. Kompletteras med en film från avslutningens catwalk.

    Fyra textildesign masterstudenter visar verk som spänner från påklädda möbler till symbios mellan skandinavisk naturinspiration och thailändskt sittande, till projekt med textiliers potential att skapa dynamik i offentliga inredningar.

    Utställningen visar ny design som utmanar konventionell textil- och modeindustri.

    Examensarbeten av studenterna på Textilhögskolan i Borås har visat sig vara tongivande för textildesignen i Sverige och ett flertal av våra stora designers har sin utbildnings-bakgrund där