Peter Hjörne, chefredaktör för GP och ordförande i MedieAkademin inleder det tionde höstseminariet med moderatorn Kina Wielke, redaktör på TV4.

 Peter Hjörne, chefredaktör för GP och ordförande i MedieAkademin inleder det tionde höstseminariet med moderatorn Kina Wielke, redaktör på TV4.

Övrigt

En bra matfågel dör inte ut

Publicerat 2006.11.22

    Användaren tycker en massa saker som medier måste reflektera över och agera efter. Det var den största lärdomen av MedieAkademins årliga höstseminarium den 21 november i Stenhammarsalen, Göteborgs konsterthus.

    Pontus Schultz, chefredaktör för Veckans Affärer, var dagens förste talare och sammanfattade sina 30 minuter med att medier måste fortsätta att bygga världsbild och inkludera användarna.

    Karolina Blom, informationsansvarig på LunarStorm, och Maria Dahlén, redaktör på LunarStorm, talade om “Den nya tidens korvkioskhäng”, hur viktigt det är med nätverk (generation relation) och hur LunarStorms målgrupp är vana vid att folk lyssnar när de talar.

    Jonas Birgersson, VD på Labs2 i Lund, fyllde 35 år och firade genom att hålla ett brandtal om hastighet, bredband och hur det är att ha en bra dag på jobbet.

    Lars Vilks, den omtalade konstnären som har byggt sitt Nimis av drivved på en slänt ner mot havet vid Kullaberg i Skåne, berättade om sitt uppdrag att frigöra Nimis från Sverige och skapa den oberoende staten Ladonia. Länsstyrelsen, kronofogden, Högsta domstolen, invånare, besökare, media, turister, det är många som är medskapare i detta uppdrag. Vilks talade också om vikten av att media synliggör konsten och konstnären, hur det faktiskt spelar en helt avgörande roll, om man vill synas. Lars Vilks stärkte även publiken genom att säga att allt har en fördel, vilket man borde komma ihåg.

    Det var en stor dag i MedieAkademins famn. Högt i tak och många skratt. Någon i publiken frågade Lars Vilks hur gick det med den där nationalrätten grillad pilgrimsfalk? Vilks svarade att den är faktiskt marinerad och en bra matfågel dör aldrig ut. Låt oss hoppas att det detsamma gäller för MedieAkademins förmåga att leda oss in i nya tankebanor.

    Läs mer om MedieAkademin

    www.youtube.com
    www.myspace.com
    www.lunarstorm.se
    karolinalassbo.blogspot.com/
    www.current.tv
    www.bubblare.se
    Förtroendebarometern i GP