Foto porträtt: Hazel White Foto upplopp: Kashfi Halford

 Foto porträtt: Hazel White Foto upplopp: Kashfi Halford

Aktiviteter

Designing Cities for Post-Riot Britain

Publicerat 2012.05.24

    Vårens andra lunchföreläsare är professor Mike Press, från Jordanstone College of Art och Design (DJCAD) vid University of Dundee, Skottland. En av Storbritanniens främsta experter på design som förebygger brott.

    Han kommer att berätta om vad man kan lära sig av förra sommarens kravaller. Hans föredrag har den engelska titeln "Designing Cities for Post-Riot Britain", eller på svenska, "Hur bör Storbritanniens städer formges efter kravallerna".

    Han tar upp hur design kan kan möta de utmaningar som dagens stadskärnor ställs inför. Ska man välja en design som motverkar kravaller, eller ska man försöka skapa mera inkluderande samhällen?

    Han kommer också att tala om sin forskning för regeringsdepartementet, där hanundersöker designens bidrag till minskning av brott och motverkande av terrorism. 

    I föredraget presenterar Mike Press en ny vision för design av städer. Han kommer att presentera ett alternativ till en säkerhetscentrerad design, där istället kreativt tänkande används för att hjälpa alla människor att skapa sin framtid.

    VAR: HDK- Högskolan för Design och Konsthantverk, Hörsalen rum 338, Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg.

    NÄR: Onsdag den 30 maj kl. 12.00-13:00.

    Presentationen och det efterföljande samtalet är på engelska.

    Lunchen tar du med dig eller köper i caféet på HDK. Ring till Tamar (mobil 070-992 60 23) och boka om du vill köpa en vegetarisk eller en icke-vegetarisk smörgås. Glöm inte att ta med kontanter så går allt mycket snabbare.

    Anmäl dig till info.ada@businessregion.se senast den 28 maj.

    Lunchseminariet är ett arrangemang av ADA och Business & Design Lab som är ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.