Bild: National Library of Ireland/Flickr The Commons

 Bild: National Library of Ireland/Flickr The Commons

ADA gör

"Design, When Everybody Designs"

Publicerat 2015.09.09

  • ADA event
  • Design
  • Föreläsning

-------- FULLSATT -------  Vem är designer i dessa tider då alla kan designa? Professor Ezio Manzini, aktuell med boken Design, When Everybody Designs, kommer till HDK för en öppen föreläsning i samband med Bokmässan. Ezio Manzini är en av de ledande personerna inom design för hållbarhet och det senaste åren har Manzini fokuserat mest på design för social innovation. Fokus i föreläsningen, som utgår från boken, ligger på hur alla, personer såväl som andra slags entiteter som företag, regioner med fler, i vår föränderliga värld kommer att behöva definiera och lyfta fram sitt unika livsprojekt.

Men vem är då designer? Manzini gör skillnad på diffuse design (utförd av alla) och expert design (utförd av upplärda designers). Han kommer visa på hur dessa experter kan göra skillnad i viktiga sociala frågor, med fokus på nya former av samarbete. Hur ser kartan ut för design för social innovation? Manzini ser detta som det mest dynamiska fältet inom designområdet de närmaste decennierna.

Manzini är hedersprofessor vid Politecnico di Milano, innehår en professur vid University of the Arts London samt är för naravande gästprofessor vid Tongji University, Shanghai, and Jiangnan University, Wuxi.

-------- FULLSATT -------

----------------------------------------------------
Seminariet hålls på engelska.
När: 23 september 2015 kl 16-17:30
Var: HDK, Aula (bibliotek), Kristinelundsgatan 6-8, Göteborg

Datum: 2015-09-23
Tid: 16:00 till 17:30
Plats: HDKs aula, Kristinelundsgatan 6-8, Göteborg
Arrangör: ADA och Business Design Lab

--------------------------------------------------

Seminariet är tyvärr fullsatt och vi tar inte emot fler anmälningar.

--------------------------------------------------