Övrigt

Delta i analysen

Publicerat 2010.08.18

    I tjugotre år har Sveriges Kommunikationsbyråer gett ut rapporten byråbranschens utveckling och struktur. Ju fler byråer som skickar in uppgifter desto bättre blir bilden.  

    – Vi vill att så många byråer som möjligt bidrar med data till rapporten. Ju fler som väljer att delta desto säkrare blir våra slutsatser om byråbranschens utveckling. Rapporten är också ett viktigt underlag i förbundets opinionsbildande arbete gentemot näringsliv och samhälle. Som tack för hjälpen får de byråer som bidrar med data ett eget exemplar av denna intressanta rapport, berättar Morgan Öberg, informationschef på Sveriges Kommunikationsbyråer.

    I de senaste årens rapporter har man kunnat notera en trend där byråintäkten utvecklats mer positivt än reklamköpen. Clas Collin som är rapportens författare och har lång erfarenhet från reklambranschen menar att detta är ett tecken på att uppdragsgivarna tror allt mer på icke köpta eller egna kanaler. Kunderna lägger därför fler sådana uppdrag på byråerna.

    – Ja, det kan mycket väl vara så och därför blir det mycket intressant att få en konkret bild av vad som hände byråerna under förra året. Vi vet att reklamköpen minskade, men om de senaste årens trend fortsätter ska vi alltså kunna konstatera att byråerna klarade sig bättre än medierna, säger Clas Collin.

    Delta i analysen:
    Svara direkt i ett digitalt online-formulär
    Ladda ned och skriv ut PDF-formulär som du postar eller faxar