Intervju

Clandestino

Publicerat 2008.06.12

    Clandestinofestivalen har hållit på sedan 2003. I år händer det på Storan den 13-14 juni. Vi frågade gänget bakom festivalen vad vi kan förvänta oss i år.

    Hej, vad gör ni Nathalie Bödker-Lund, Karin Holmgren Maria Lyth och Aleksander Motturi

    Vad gör vi? De attackerar oss från alla håll, skype, mail, gmail, entouragemail, yahoomail, mobiler, facebook, myspace, och ja Hanna kom just förbi kontoret. Måste fixa en ståbas också.

    Berätta, vad är Clandestinofestivalen?

    Clandestino Festival - som äger rum 13-14 juni 2008 för sjätte året i rad - är en musikfestival som uppmärksammar artister som inte vanligtvis når ut i mainstreammedia och följaktligen inte heller på kommersiella festivaler i Sverige. I år är det första gången som vi befinner oss uteslutande på en plats: ett nybyggt festivalområde vid Storan.

    Vad vill ni med festivalen?

    Vi har många målsättningar som är svåra att förklara så här kort, men kort sagt vill vi berika musiklivet, skapa alternativ till den rådande likformigheten på stora festivaler i Sverige och upplösa motsättningar mellan olika genrer.

    Vi förstår att festivalen hänger ihop med Bwana Club. Vad är Bwana Club och hur ser samarbetet ut?

    Bwana Club arrangerar Clandestino Festival i samarbete med en rad olika organisationer och institutioner på uppdrag av Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stads kulturnämnd.

    Vad får man absolut inte missa under festivalen?

    Helheten. Man får inte missa helheten. Det är där de gömmer sig hemligheterna.

    Tack, hoppas allt går bra!