Foto: Andreas Sundqvist

 Foto: Andreas Sundqvist

Intervju

Claes Boman

Publicerat 2011.06.13

    Efter sommaren drar Västra Götalandsregionens satsning, We Love This Product, igång på riktigt. Nu söker de designers och formgivare. Vi tog ett snack med projektledaren Claes Boman för att få reda på mer om hur det funkar.

    Hej, vad gör du Claes?
    Vi sitter med det sista inför lanseringen av sajten We Love This Product. Sen några månader tillbaka har vi kört en test med Röhsska museet och Konsthantverkarna i Stockholm.  Det har gått riktigt bra men vi kände ändå att det var flera saker som behövde bli tydligare. Som oftast när man testar något med andra ord.

    Vad är egentligen We Love This Product?
    Det korta svaret är en webbshop där man kan köpa västsvensk design och konsthantverk. Ska vi fördjupa oss lite så handlar det om att vi vill lyfta fram fantastiska produkter som skapas i vår region till en större publik, nationellt och förhoppningsvis även internationellt.

    Vi har sett hur marknaden för det unika växer och att fler är beredda att lägga pengar på att få något som inte är massproducerat. Problemet för den här gruppen är sällan priset utan snarare att hitta det unika, man vet inte var man skall leta. Å så växer intressent för det lokala. För några år sen letade vi efter småskaliga bryggerier i varenda avkrok, idag gäller samma sak för mode, design och konsthantverk.

    Vi hoppas att We Love This Product kan bli en plats för det unika och det lokala här i väst.

    Hur ser bakgrund och ägarskap ut?
    Idag läggs en hel del pengar och stöd på att designers och konsthantverkare skall bli bättre företagare. Vi tyckte att det saknades en fungerande marknadsplats där designers och konsthantverkare kunde sälja sina produkter. Där startade vi.

    Det är Västra Götalandsregionen som står bakom satsningen.

    Vilka får vara med, hur går urvalet till?
    Vi vill ha en blandning av produkter. Ambitionen är att skapa ett intressant sortiment, som hänger ihop och som känns samtida. Vi vill lyfta fram det främsta från Västsverige. Det kan vara färdiga produkter, prototyper, skisser, produkter som fyller en funktion eller som bara är fantastiska.

    Alla är välkomna, maila ner oss bara!

    Du jobbar ju med regionutveckling också, vad tycker du att Göteborg och Västsverige behöver?
    Fler gallerier för samtidskonst, mer kalas och sommarlov.

    Ok, tack så mycket!