Bild: Yarn

 Bild: Yarn

ADA gör

Bio ADA: Yarn

Publicerat 2016.10.07

I höst kommer vi visa filmen Yarn, om den nya generationens stickning och virkning, runtom i regionen. Vi börjar i Göteborg, och sedan blir det visningar i Steneby, Borås och Lidköping. På de flesta visningarna kommer det även vara en workshop med Slöjd Deluxe i anslutning.

I Yarn knyts den traditionella stick- och virktraditionena ihop med hur samtida konstnärer och konsthanterkares nu faktiskt tar garnet ut från hemmet och ut i världen! I filmen får vi möta band andra ulllgrafittikonstnärer, cirkusartister och designers som tillsammans bygger upp en av vår tids dominanta trender, nämligen det nya sättet att använda sig av garnet och tråden.

Vi visar filmen dessa datum:
20/10 Göteborg
27/10 Steneby
2/11 Borås
23/11 Lidköping

Det kostar ingenting men anmäl dig till info@adasweden.se om du inte vill missa denna film

--------------------------

Slöjda bort stressen

Inspireras av filmen YARN till eget skapande efter visningen. Sveriges unga kvinnor mår allt sämre. Att skapa med händerna har vetenskapligt bevisats hjälpa människor minska ångest, depression, kronisk smärta och stress. Och till skillnad från mediciner har skapandet inga biverkningar. Designprojektet Slöjd Deluxe bjuder in till en workshop där vi samtalar om psykisk ohälsa, koncentrerar oss på kreativt skapande och har en avslappnande stund tillsammans. Budskap, process och utveckling tillsammans är viktigare än det fysiska slutresultatet. Våra alster sätter vi sedan ut på stan som gerillaslöjd. Psykisk ohälsa finns överallt - därför kan det vi skapar placeras överallt. Vi vill tvätta bort skammen och våga prata om att man kan må dåligt. Kanske kan slöjd vara ett verktyg för ett bättre liv? Kom och testa med oss! Materialet är gratis och inga förkunskaper krävs för att delta.

Kan du inte komma? Delta gärna på distans och tagga ditt verk med #slöjddeluxe

20/10 Budskapsbroderi // FULLSATT //
Fritidsagenturen i Göteborg 19-21 under ledning av Sandra Kipper

2/11 Armvirkning
Textilmuseet i Borås 19-21 med Matilda Beccerra

23/11 Budskapsbroderi Lidköping
Folkets hus klockan 19-21 tillsammans med Malin Hultman

(ändringar kan komma)

Det kostar ingenting men anmäl dig till info@adasweden.se om du vill delta på workshop. Platserna är begränsade till 30 st på workshoparna, så först till kvarn gäller.