Bild: Long live food av Poodien genom Flickr/Creative Commons

 Bild: Long live food av Poodien genom Flickr/Creative Commons

ADA gör

Bilden av valet - en masterclass i bildanalys

Publicerat 2014.08.15

  • ADA
  • ADA event
  • Föreläsning
  • Grafisk design
  • Kommunikation
  • Utbildning

Valet närmar sig. Mycket står på spel. Vi tänkte se om man kan belysa denna så viktiga händelse på ett annat sätt.  För att göra det tänker vi bort det politiska innehållet en stund, och tar istället en närmare titt på själva den politiska kommunikationen. Anette Göthlund guidar oss genom en workshop i bildanalys av årets valaffischer.

Vi kommer bryta ner bilderna och tolka delarna och den helhet de skapar. Vi tror att workshopen passar dig som vill lära dig mer om de underförstådda elementen i kommunikation och grafisk design. Och som är intresserad av att vässa dig ännu mer inom detta område.

Anette Göthlund är doktor i kommunikation och professor på Konstfack. Hon är framförallt intresserad av genus, identitet, ungdomskultur och visuella landskap i vår vardag. Anette skrev texten Bilden av ett budskap - Politisk reklam och visuell kommunikation i Demokratins Estetik som en del av Demokratiutredningen. Tillsammans med Yvonne Eriksson, professor i informationsdesign, har hon också skrivit boken Möten med bilder -att tolka visuella uttryck. I workshopen kommer hon att utgå från metoden i den boken.

Vi träffas på Röda Stens Konsthall i Klippan kl 18-20 den 25 augusti. Det kostar inget att gå, men du behöver anmäla dig till info@adasweden.se. Det är ett begränsat antal platser så tänk på att anmäla dig i tid om du vill vara med.