Intervju

Åsa Bernlo

Publicerat 2009.01.23

  Eftersom det är filmfestival i stan kollar vi läget med festival VD'n Åsa Bernlo.

  Hej, vad gör du Åsa Bernlo?

  Försöker förbereda de sista detaljerna inför fredagens invigning av Göteborg International Film Festival.

  Hur är stämningen i festivalgänget nu?

  Närmast oroande god med tanke på pressen.

  Vilken punkt i programmet är du mest stolt över att ni har fått in i år?

  Det går inte att välja en enda punkt - jag är stolt över helheten och varenda liten del för sig. Men extra uppseendeväckande är möjligen Magic Bullet med sina 48 timmar bortcensurerat material och alla samtal kring detta, extra spännande ska det bli att följa kvällarnas program under rubriken Studio Draken i Festivaltältet och extra populära har visningarna av Roy Anderssons kortfilmer visat sig vara.

  Kan du tipsa om ett par andra grejer man absolut inte får missa?

  Den nordiska tävlingen skulle jag själv vilja följa i sin helhet i år. Urvalet är makalöst bra. Om jag bara skulle se en enda film så skulle jag välja att se om bosninska Snow som gjorde mig helt stum av beundran och rörd, glad och berörd i Cannes i år. Sen vill man ju absolut inte missa att höra John Ajvide Lindqvist berätta om arbetet med filmen Låt den rätte komma in - live under visningen av filmen!

  Har ni tänkt på något bra sätt att belöna er själva när allt är över?

  Vi får ju den bästa belöningen under tiden som festivalen pågår - en fylld salong eller ett proppat festivaltält är en oslagbar känsla! Får vi sen bara sova ordentligt ett par dygn så kan vi börja fundera på andra belöningar sedan.

   Ok, stort lycka till!

  Filmbokningar och allt annat som hör till festivalen hittar du här.