Foto: Lars Gundersen

Foto: Lars Gundersen

Årets Torsten och Wanja Söderbergs pris-vinnare

Margrethe Odgaard från Danmark är årets Torsten och Wanja Söderbergs pris-vinnare! Hon är en textilformgiavre som lika gärna formger plädar och mattor till Hay och Georg Jensen i sin egen designverksamhet, som samarbetar i designduon Included Middle och gör produkter, då ofta med mönster på eller med en textil känsla.

Torsten och Wanja Söderbergs pris har sin hemvist på Röhsska museet i Göteborg och utdelas årligen i samband med en högtidlighet den 4 november på Torsten Söderbergs födelsedag. Röhsska museet visar från och med den 5 november 2016 en utställning av och med årets pristagare. Prissumman är 1.000.000 SEK. Bland de designpriser där pristagaren väljs av en prisnämnd och priset utdelas årligen utgör Torsten och Wanja Söderberg det största priset i världen.

Läs mer om årets prisvinnare härhttp://rohsska.se/t-w-soderbergs-pris/arets-pris/12883/

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng