Illustration: Pia Aleborg

 Illustration: Pia Aleborg

Aktiviteter

Är ni konstnärer nu kreatörer?

Publicerat 2011.05.24

    Vi tycker oss se en trend i att fler och fler kreatörer kallar sig konstnärer. Några som vi haft på besök byter titel helt och hållet från t.ex designer till konstnär, som Peter Saville och Patrik Söderstam. För andra går det ihop, Henrik Vibskov är både designers, konstnär och musiker på en gång.

    Egentligen är det inte så intressant vad man kallar sig. Däremot blev vi intresserade av fenomenet. Är det tidsandan eller har det alltid varit så här? Är vi helt ute och cyklar, eller ligger det något i det vi tycker att vi ser?

    Och varför nu i så fall? Tidigare har många flytt ett konstnärskap och allt vad det för med sig. Idag kanske det är biljetten från krav, beställare och byråpressen?

    Vi har satt ihop en panel för att snacka mer om det. Viktor Byhr f.d. reklamkreatör som bytt till att vara konstnär, Annika Berger konstnära modedesigner på Weekday med egna märket Skyward, Erik Nissen Johansen, konstnär och grundare till Stylt Trampoli och konstnären och skulptörern Pål Svensson. Rasmus Heyman från  ADA är moderator.

    Samtalet äger rum 17:30 tisdagen den 24 maj på Konsthallen. Dörrarna öppnar kl 17:00, då träffas vi över ett glas innan snacket drar igång.

    Anmäl dej här.