Foto: Pedro Ribeiro Simo?es

 Foto: Pedro Ribeiro Simo?es

Aktiviteter

ADA Lab söker kreatörer till fallstudie inom äldreomsorgen.

Publicerat 2012.03.22

    Som en del av pilotprojektet ADA Lab söker vi nu efter ett antal personer som tillsammans med oss vill undersöka hur vi genom kreativa lösningar kan öka de äldres välbefinnande inom äldreomsorgen. 

    Om 20 år bor det 20 procent fler äldre i Göteborg. Att vi lever allt längre är förstås positivt, men samtidigt ställer det nya krav på våra välfärdssystem. Samhället måste snabbt anpassa sig till en allt äldre befolkning, samtidigt som resurserna är begränsade. Behovet av kreativa och mer hållbara lösningar inom exempelvis äldreomsorgen är därför stort.  

    Därför letar vi nu efter kreatörer som vid sidan av sitt ordinarie arbete vill ta sig an frågan tillsammans med sakkunniga. Uppdraget är avlönat och arbetet kommer ske i form av ett antal heldagsworkshops under april och maj månad. 

    Intresseanmälan
    Maila projektledare Jesper Larsson för vidare information. Vi behöver din intresseanmälan senast den 30 mars, men gärna tidigare.

    ADA Lab
    ADA Lab är ett pilotprojekt som syftar till att testa hur kreatörer och sakkunniga tillsammans kan bidra till ett mer hållbart samhälle. Genom en kreativ utvecklingsprocess försöker vi hitta koncept som bättre tillgodoser medborgarnas behov inom avgränsade ämnen och därmed skapa mer samhällsnytta över tid utifrån samma resurser.

    Projektet drivs av ADA och finansieras av Business Region Göteborg, Västra Götalandregionen och Tillväxtverket.