Bild: balusss

 Bild: balusss

Lokalt

11.11.11 är här...

Publicerat 2011.11.11

    ... men allt handlar inte om siffermagi denna helgen, även om det är stort sifferhallaballoo på stan, och ute i världen. Folk föds, gifter sig, får tårta. Pyramider stängs. Men vi fortsätter oförtrutet att söka upp lokala upplevelser, like there is a tomorrow. Voilà ADAs helgtips:

    Göteborgs Internationella Konstbiennal avslutas denna helgen, och det händer olika saker på de olika arenorna. Idag fredagen den 11/11, på Konsthallen, är det finissage med release av en bok med medverkande från HFF - Högskolan för Film och Fotografi. På lördag uppstår Framtidslabbet på Röda Sten där man vill skapa interaktion med utställningen.

    Fredag 11/11 börjar en tredagars skrivworkshop med poeten Lina Ekdahl på Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn.

    På Nordiska Akvarellmuseet är det också, på lördagen, en föreläsning med konstnären Ulf Rollof om hans relation till Mexico.

    På ateljékollektivet Designinformation, vigs helgen åt den moderna textilkonsten i utställningen Kaos, Solkatter Och Mormor. Adress. Riksdalersgatan 17.

    Den isländska konstnären Hrafnhildur Arnardottir, vinnaren av Nordiska Textilpriset, har performance på Textilmuseet i Borås på lördag.

    Galleriet Hit på Älvsborgsgatan har vernissage på utställningen Never trust the decor (I answer no Questions) med konstnären Katarina Bonnevier.

    På Bazarbron är det vernissage för ljud- och ljusinstallationen Yellow Splitch, ett samarbete mellan konstnärsgruppen Dånk! från Göteborg och arkitektgruppen Metipolis från Paris (tjuvstart på Julstaden Göteborg).