Soja

Berätta om Soja och er arbetsplats.
Soja är en infografik- och animationsstudio som hjälper företag och organisationer att förklara svåra saker på ett enkelt sätt. Vi har kontor i Göteborg och Stockholm men startade 2010 i Umeå. Våra uppdragsgivare finns i hela landet och i många olika branscher men har gemensamt att de vill förklara eller berätta något på ett lekfullt och effektivt sätt.

Våra produktioner kan vara allt från en enkel illustration för en tidning eller en kort Instagram-loop, till en TV-serie för barn eller en hel webbutbildning. Oftast är vi med från start till mål och jobbar med allt från målsättning och research via manus, bildmanus, manerutveckling till illustration, animation och ljuddesign.

Men vi är också fem glada individer som gillar att skicka roliga djurklipp till varandra. Vi samarbetar helst med uppdragsgivare som gör världen till en bättre plats på något sätt och strävar efter att alltid jobba hållbart, nyfiket och tillsammans.

Vi sitter på ett mysigt kontor vid Kronhusbodarna och bjuder gärna på en kaffe för den som har vägarna förbi. Vi har också lite plats över för dig som är kul och kreativ och är på jakt efter en kontorsplats.

Vad inspireras Soja av just nu?
Just nu inspireras vi av Västerbottens inland, Sommar i P1, att åka spårvagn, Motionographer, appen Blinkist, Japan, gamla möbler, Daenerys Targaryen, datavisualiserarna Periscopic, lunch, vårt Slack-rum #inspiration, och mycket annat.

Hur ser en arbetsdag ut för er?
En arbetsdag på Soja ser väldigt olika ut beroende på vem av oss fem man frågar. Men gemensamt är att den alltid börjar med att vår härliga Slack-robot Howdy frågar vad vi ska göra under dagen. Det är en del av vår incheckning, där man registrerar vilket projekt man ska jobba med, hur mycket man ska hinna med, om man behöver hjälp eller feedback, och om man har möten eller andra tider att passa.

Första timmen går sen ofta åt till att svara på mail, reda ut frågetecken, lösa problem och skoja. Målet är att skapa förutsättningar för att alla ska kunna jobba på fokuserat och ostört mellan 9 och 12, och 13 och 16. Klockan 16 checkar vi ut dagens arbete, stämmer av och knyter ihop så många säckar som möjligt, återigen med hjälp av Howdy.

Vi har filat och fnulat en hel del på hur vi tillsammans ska jobba på ett så effektivt och roligt sätt som möjligt och det här har visat sig funka bra, speciellt med tanke på att vi ofta är utspridda på olika platser.

Just nu jobbar vi med vårt egna animationsprojekt Topp 3, med Svensk idrott, Borås-byrån Mecka, edtech-startupen Blixtjakten, och några till projekt. Vanligtvis har vi mellan fem och tio olika stora produktioner pågående i olika faser.

www.soja.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng