Plats!

Berätta om er arbetsplats.
Plats! är en designbyrå som hjälper små och stora företag att förpacka upplevelser och vidga vardagsvyer. Det bästa vi vet är att skapa helhetskoncept i fysiska miljöer och hjälpa kunden att bygga sitt varumärke och identitet. Då är vi med från start och arbetar med allt från målgrupp och namn till inredning och butikskommunikation. I vissa fall handlar våra uppdrag om mer begränsade projekt inom enbart varumärke, grafisk form, inredning och design.

Vi som driver Plats! heter Johanna och Julia och började jobba tillsammans för ungefär två år sedan. Då var det kvällar och helger som gällde vid sidan av våra heltidsanställningar på annat håll i branschen. Därför har vi arbetat mycket hemifrån, på olika kaféer och restauranger på stan och såklart ute hos våra kunder. Sedan hösten 2016 är vi båda på heltid i Plats! och nu känns det aktuellt att flytta till en gemensam studio. Tips på lediga lokaler är mer än välkommet! :)

Vad inspireras ni av just nu?
Vi inspireras alltid jättemycket av våra kunder! Ofta får vi förmånen att vara med och starta upp någons drömprojekt. Det tycker vi är en stor ära och då känns det superviktigt att låta deras personligheter avspeglas i någon mån, även om det inte handlar om att bygga personliga varumärken. Vi jobbar med en tydlig röd tråd igenom alla våra koncept och med många kreativa processer parallellt; färgskalor, logga, materialval, typografi, tonalitet i budskap och texter – vilket gör att vi inspireras av arbetet i sig. En bokstavsform i loggan kan ge inspiration till en inredningsdetalj och ett mattprov kan ge en hel färgskala. Och om det skulle krisa så har vi alltid Pinterest, löprundor och choklad som quick fix för inspirationen. Och varandra!

Hur ser en arbetsdag ut för er?
I den kreativa fasen av ett projekt processar vi tillsammans under långa arbetsmöten. Ibland hemma och ibland på stan, vilket kan vara en utmaning eftersom färgsnurror, materialprover och datorer kräver sitt utrymme. När det är dags för skisser och produktion av ritningar, original och annat sitter vi ofta på varsitt håll och jobbar pga avsaknaden av en gemensam lokal. Då blir det mycket chattar och telefonsamtal istället. Vi arbetar också dagligen i vårt projektsystem Basecamp som hjälper oss att få struktur och hålla ordning. Utan det hade det nog inget funkat.

När kunden befinner sig i en byggnadsperiod är vi ofta på avstämningsmöten i lokalen. Eller så är vi ute och letar grejer till inredningar och springer ärenden. Vi ser till att träffa våra kunder ofta under hela projektets gång. Har täta avstämningar och visar gärna halvfärdiga grejer, så att alla är med på tåget från början. Stora överraskningspresentationer försöker vi undvika, de ger sällan en effektiv arbetsprocess.

Varje vecka har vi minst ett promenadmöte, gärna i skogen med byråhunden Frankie. Då går vi igenom lösa trådar och hittar svar på utmaningar. Kanske låter klyschigt, men tankarna rör sig mer fritt när en är ute och rör på sig. Rekommenderas alla!

Följ oss gärna på Instagram, @plats_designbyra. Vårt senaste koncept ligger på Kyrkogatan 19. Kolla in dom här @thisistheheyday.

Foto: Plats! designbyrå
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng