Marie Tidquist Lundin

Berätta om dej och din arbetsplats
Jag heter Marie Tidquist Lundin och jobbar som grafisk formgivare och illustratör i egna firman Formkontakt. Jag delar lokal med Hattfabrikens musik som driver musikskola för barn på kvällstid. Huset vi håller till i ligger på ”Ströget” i Falköping och byggdes för Rantens Hattfabrik som hade sin verksamhet här fram till 1957. På tredje våning där vi nu håller till fanns det stora hattlagret.

Vad inspireras du av just nu?
Jag inspireras av typografiska detaljer på exempelvis äldre maskiner eller i gamla böcker. Jag har också förmånen att träffa många olika kunder som brinner för det de gör - det inspirerar mig.

När jag letar uppslag för ett nytt uppdrag går jag gärna igenom mina lådor med sparade trycksaker eller går in på museernas digitala arkiv - en riktigt guldgruva!

Hur ser en arbetsdag ut för dej?
Jag börjar med att sätta på kaffe, sätter mig vid det runda mötesbordet och skriver en lista på dagens uppgifter. Därefter startar jag datorn och sätter igång med de mest tankekrävande uppgifterna först. Så fort jag får möjlighet att arbeta med något som inte kräver dator sätter jag mig gärna på golvet och sprider ut papper och idéer. Framåt eftermiddagen kommer mina kontorsgrannar och förgyller arbetsdagen med livemusik.

 
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng