Linda Pabst

Berätta om dig och din arbetsplats.
Jag heter Linda Pabst och jobbar som frilans Art-Director och illustratör. Jag har varit frilans sedan 3 år tillbaka, och har drygt 20 år i bagaget på olika reklambyråer.

Jag har precis flyttat in i vår nya studio i Hindås. Min man är fotograf och vi delar lokal. En studio med högt i tak och mycket ljusinsläpp. För att inte få lappsjuka hyr jag även ett skrivbord inne i stan, Kungshöjd. En perfekt kombination tycker jag.

Det bästa med att vara frilans är att jag får möjlighet att jobba med olika typer av produkter och partners. Jag jobbar med många olika reklambyråer och dessutom några direktkunder.

Jag driver även en webshop tillsammans med ett par andra designkollegor, www.trinket.seVi ser det som ett kul sätt att synas ihop.

Vad inspireras du av just nu?
Just nu tycker jag att jag drunknar i inspiration. Det kan nästan bli för mycket av den varan ibland, nu när det är så lätt att få tillgång till världens all kreativitet hemma i soffan. Så just nu försöker jag bromsa ner intrycken utifrån och koncentrera mig på mitt egna uttryck.

Men annars är nog resor min bästa inspirationskälla. Det är inspiration som sakta smälter inom en och som man kan bära med sig länge. Den sortens inspiration omsluter en på ett annat sätt.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Min arbetsdag varierar väldigt mycket beroende på om jag sitter i studion i Hindås eller Göteborg, och så klart vad jag har för uppdrag. Men jag försöker alltid börja veckan med ett yogapass i yogastudion här i Hindås. Då känner jag mig redo för veckans utmaningar.

Jag sitter nog ganska mycket framför datorn. Men jag illustrerar ju även “för hand” och då finns det papper utlagda över hela golvet.

Min arbetsdag är inte så inrutad som den var tidigare, då jag var anställd. Nu kan jag bestämma mig för att ta en längre lunch för att det är så fint väder och ta med barnen till stranden. Likaväl som jag kan jobba en kväll utan att det känns tungt. Eller jobba på annan ort

www.lindapabst.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng