Kim Svensson

Berätta om dej och din arbetsplats?
Jag är fotograf och arbetar mest mot modebranschen. Min ateljé ligger i bottenvåningen på ett av de gamla tegelhusen på Oskarsgatan, strax nedanför Stigbergsliden i Majorna. Gården är trevlig och den fantastiska marockanska restaurangen Fatima som ligger rakt över fungerar som min personalmatsal.

Jag älskar rymden här. Takhöjden är allt – den gör att jag har lättare att fördela ljuset fint när jag fotograferar. Det är också fint att den är lite ruff och egen och har tagit form efter alla som suttit här. Plasthästen tillhör till exempel en fotograferande kollega, Johanna Hedborg, och har stått här i säkert tio år.

Tidigare var vi flera olika som satt här ihop, men nu arbetar jag ensam och det är jätteskönt. Vi kan ju vara en fjorton, femton personer här med modeller och stylister under vissa dagar.

Vad inspireras du av just nu?
Jag har aldrig sett mig som konstnär, utan snarare som hantverkare. Så min allra bästa inspiration är en riktigt välgjord och fin moodboard att arbeta efter. Men det är också viktigt för mig med löpning. Räknas det? Jag springer så ofta jag känner att jag hinner och de dagar jag fått springa i en timme innan jobbet tänker jag klarare.

Berätta om en typisk arbetsdag?
Jag har så många olika sorters arbetsdagar – det beror helt på min kund. Men jag är morgonmänniska och går upp runt fem, så om jag ska arbeta i studion och inte ute på location är jag alltid här senast åtta på morgonen och går hem vid sjutton. När det är modellfotning så gör vi plats för klädstänger och sminkös i olika ändar av lokalen. Om det inte är det så sitter jag uppe på övervåningen, mot räcket och arbetar vid datorn och lyssnar på portugisisk radio som jag inte förstår, för att slippa bli distraherad.
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng