Christoffer Gissy

Berätta om dig och din arbetsplats.
Jag heter Christoffer Gissy och är skräddaren som lever ut mina fantasier och drömmar genom att skapa kläder som konst. Min ambition är att ge alla som ser mina kollektioner inspiration att se sig själva på ett nytt sätt. Mina arbetsplatser är många eftersom min process är igång hela tiden, min skissbok bär jag med mig vart jag än går och kontorsarbetet kan man ju göra lite varstans nu för tiden. När jag är inne i genomförandeskedet är jag dock väldigt fokuserad på hantverket och att få fram en färdig produkt på så kort tid som möjligt. Då vill jag helst inte lämna ateljén alls. Det kan kännas som ett onödigt avbrott att vara tvungen att gå ut och äta till exempel.

Jag har två ateljéer, en i Majorna i närheten av där jag bor och en på landet i Hyssna där jag också bor. Jag är ju hantverkare och är utbildad till herrskräddare och därför är det väldigt viktigt för mig att få prova mina idéer i ateljén, jag har lagt enormt mycket tid på tillskärning och att sy och sprätta genom åren! I ateljén är det alltid en kreativ miljö med mycket tyger, skräddarsaxar och knappar överallt, där är jag helt koncentrerad på uppgiften och har inte en massa datorer och sån skit framme.

(Christoffers ateljé i Majorna. Bild: Christoffer Gissy)

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

Jag gör inte bara kläder som konst utan designar också lite mer bärbara kläder. Dessa presenteras på min hemsida och kan måttbeställas. Allt sys av mig personligen. Har jag riktigt tur på en arbetsdag så har jag kundbesök i ateljén, kanske en provning eller måttagning. Eller någon som vill diskutera en idé. Men de flesta dagarna, om jag är i ateljén, jobbar jag helt ensam och är helt i min egen värld. Fram emot kvällen, när jag lämnat min arbetsplats för längesen tar drömmarna oftast över och jag ger mig hän så mycket jag kan åt mina fantasier om nya idéer jag vill testa. Och när jag vaknar nästa morgon avgör jag om idén jag kläckte kvällen innan var tillräckligt bra……

Vad inspireras du av just nu?
Jag är ständigt på jakt efter inspiration och lägger ständigt märke till vad alla jag ser har på sig. Inspiration kan komma från olika håll för mig, från musik eller från någon person som gör något intressant. Jag försöker alltid förstå vad jag gillar i de grejer jag ser och försöker också förstå varför. Den bästa inspirationen kan man få av grejer man till en början inte trodde man gillade, då tror jag man kommer längst och att man utvecklas allra mest som människa. Man måste jobba med sig själv för att bryta sina tankemönster.

christoffergissy.com
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng