Baum!

Berätta om er och er arbetsplats!
Baum!, eller Baum! Work/Shop som vi kallar oss, är arbetsplats, showroom, butik och eventlokal. Vi har funnits i ungefär ett år och vi som sitter här heter Jenny Lundén - kläddesigner med Birgit & Benny, Maja Blomqvist - grafisk designer och fotograf och Malin Magnusson Varchol - kläddesigner med "Nuda". För oss fungerar Baum! som en bas, dels för våra frilansuppdrag, men också för gemensamma projekt.

Ambitionen när vi startade Baum! var att skapa en funktionell och trevlig frilanstillvaro med möjlighet att fortbilda oss. Sedan drivs vi också av ett hållbarhetstänk, där vi på olika sätt - genom hur vi arbetar, säljer och vad vi utbildar inom, hoppas kunna bidra till ett mer hållbart samhälle.

I butiken just nu finns dels vår egen produktion av bl.a. kläder och heminredning och dels ett inköpt sortiment. Just nu har vi t.ex fantastiska japanska vintage haoris i silke och ekologiska strumpbyxor! Sedan har vi ett utbud på temat stadsodling, i form av EM/Bokashi (japansk kompostering med mikroorganismer) och ekologiska frön!

Under året har vi hållit workshops, bl.a i Odling på liten yta och Bokashikompostering. Framöver kommer vi att utöka våra teman och erbjuda kurser inom sömnad, textiltryck och färgning. Vi vill gärna ha förslag utifrån, det är bara att höra av sig med en idé om workshop så ser vi om det går att skapa ett samarbete!

Vad inspireras Baum av just nu?
Det är omöjligt att inte säga våren! Knoppar, sol och att vi äntligen kan dricka kaffe på vår trappa! Men annars lyckade events och samarbeten. Vi ser definitivt fram emot Anna Melkerssons utställning av filmbroderier! Sen väntar 1-årskalas, Odlingsworkshop, Majornadagen… Alla människor vi träffar, de inspirerar oss!

Hur ser en arbetsdag ut för er?
Det har hänt att vi börjar med ett gemensamt morgon-yogapass med tända ljus i ett nedsläckt Baum!, men i ärlighetens namn är den vanligaste rutinen att vi äter andrafrukost tillsammans. En bra kaffemaskin gör mycket för trivseln på arbetsplatsen!

Vad vi gör sedan skiljer sig åt beroende på vem av oss som du frågar, men också från dag till dag. Ibland är det kundmöte, ibland avprovning eller fotografering. Vi har också inrett syplats i den inre delen av lokalen för att det skall vara enkelt att sy när vi behöver. Den den vanligaste synen är ändå att vi sitter med våra laptops och arbetar runt det stora bordet i butiken. För att vara så kära i gamla hantverk är vi väldigt digitala!

Baum! på Facebook
Baum! på Instagram
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng