Sanna Brantestad- Making by Hands

Berätta om dej och din arbetsplats
Jag är smyckekonstnär men det är inte bara smycken det blir när jag jobbar. Ibland blir det objekt, både större och mindre. Jag gillar att jobba med många olika material och går mycket på loppisar och till skrottippen och tittar och klämmer på saker. De senaste fyra åren har jag haft min ateljé i ateljéföreningen Bezdomny på Tredje Långgatan.

Ateljéföreningen huserar olika kreatörer inom fotografi, konst, design och konsthantverk. Bezdomny är i huvudsak arbetsplats men det händer att vi har utställningar och festliga tillställningar också.

Vad inspireras du av just nu?
Det centrala i mitt arbete är alltid berättandet men det är inte alltid jag själv som styr över vad som blir berättat, det är också tingens. Vad vet vi om sakers historia? Vad tror vi oss veta om dess resa? Det bor en inneboende kraft i material, färg och form som har en egen vilja. Jag inspireras mycket av det oväntade och kombinationer av olika former eller material. Film och teater har alltid fascinerat mig, där attributen förlänger och återspeglar handlingen av en berättelse och personerna i den.

Just nu jobbar jag med readymades och återvunnet material och skapar ny mening med ting som redan anses vara kasserad.

Hur ser en arbetsdag ut för dej?
Arbetsdagarna ser olika ut i dagsläget, just nu jag är i uppstarten av mitt nya företag så blir det en hel del att sitta vid datorn men de dagar jag kommer till ateljén, då har jag bestämt att då, då är det bara skapa som gäller. Det har varit viktigt för mitt fokus och att utestänga det som annars distraherar.

Jag börjar alltid med att ta mig en ordentlig titt på mitt material och funderar länge på vad det säger till mig. Sen så börjar jag. Jag jobbar intuitivt men om det går trögt så gillar jag att skissa eller göra kollage, men jag jobbar som bäst när jag går direkt på materialet och bara gör nått, då börjar det tala till mig.

Jag försöker att se till att jag tar raster med jämna mellanrum och ibland käka lunch med någon i närheten för att få skifta fokus. Ibland går jag till någon second hand eller bara en promenad.

Att hålla mig till rutiner är viktigt, så jag ser till att försöka komma och gå ungefär samma tid de dagar som är mina ateljédagar.

-

För att veta mer om mig >>> sannabrantestad.wixsite.com/makingbyhands
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng