Röda Sten Konsthall söker Samordnare för konstpedagogik och program

Röda Sten Konsthall söker Samordnare för konstpedagogik och program

Publicerat 2019.02.26

Samordnare konstpedagogik och program Röda Sten Konsthall är en utställningsplats för internationell samtidskonst i olika former och uttryck. I husets fyra våningsplan presenteras utställningar, föreställningar och program. Under året initieras och produceras omfattande utställningar med internationella konstnärer. I samarbete med professionella konst- och scenkonstaktörer genomförs utställningar, program och musik- och dansföreställningar. Röda Sten Konsthall är huvudman för Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) samt driver ungdomsverksamheten Ung & Skapande. Röda Sten Konsthall drivs av Röda Sten Kulturförening.

ARBETSUPPGIFTER Röda Sten Konsthall söker en Samordnare för konstpedagogik och program. Det förmedlande arbetet är högt värderat och organisationen brinner för att tillgängliggöra samtidskonst för olika målgrupper, att med samtidskonsten som utgångspunkt fördjupa förståelsen av konstverk och utställningar. Samordnaren för konstpedagogik och program spelar en avgörande roll för att förverkliga detta arbete. Tjänsten har sin utgångspunkt i konstpedagogiskt och förmedlande arbete och samordning av pedagoggruppen, program- och projektkoordination och genomförande av aktiviteter växelverkar kontinuerligt.

SAMORDNING AV PEDAGOGGRUPPEN Samordnaren leder och koordinerar arbetslaget av konstpedagoger och värdar vilka består av sex tillsvidareanställda personer samt projektanställd personal och praktikanter. I arbetsuppgifterna ingår allt från att driva utvecklingsfrågor och idéutveckling till schemaläggning, administrativa sysslor och rapportering. Arbetet utförs genom regelbundna möten med pedagoger i grupp och individuellt, samt i planering och genomförande av aktiviteter.

PROGRAM OCH PROJEKT Ett annat arbetsområde är planering, genomförande och uppföljning av programverksamhet för såväl konsthallen som för biennalen. Med program menas exempelvis föreläsningar, workshops eller andra publika aktiviteter vilka oftast utvecklas för att anknyta till utställningar eller projekt. Arbetet görs i nära samarbete med övriga arbetslaget och verksamhetschefen. Därtill driver samordnaren interna projekt. Ett projekt där samordnaren har en övergripande roll är biennalens satellitprogram GIBCA Extended. Ett annat är det regionala Folkhögskolor och kulturinstitutioner i samverkan (FOKIS). Samordnaren genomför självständigt presentationer, workshops och publika program. ADMINISTRATION För att utföra arbetet förutsätts att du är bekväm med att utföra administrativa uppgifter, att skriva texter för publik kommunikation, göra ansökningar och redovisningar. Viktigt är budgetuppföljning samt att kontinuerligt följa verksamhetens uppdrag och mål. Att du har god kännedom i Officepaketet och digitala kommunikationskanaler förutsätts.

ARBETSSÄTT Som samordnare för konstpedagogik och program har du inblick i det mesta som händer i Röda Sten Konsthalls verksamheter. Du är således en viktig del av arbetslagets samarbete, i allt från idéer till genomförande. Du arbetar nära dina kollegor, som förutom konstpedagoger, består av konsthallens curator, konstnärlig ledning för GIBCA, producenter, kommunikatörer, koordinatorer, tekniker och organisationens ekonom.

Externt initierar och följer du upp samarbeten på organisations- och personnivå. Du representerar verksamheten i kommunikation med aktörer, uppdragsgivare och andra samarbetspartners. I ditt arbete bygger du nätverk, skapar kontakter och samverkar med olika aktörer.

Såväl internt som externt arbetar du tätt tillsammans med, och rapporterar till, Röda Sten Konsthalls verksamhetschef.

KVALIFIKATIONER OCH BAKGRUND Som samordnare för konstpedagogik och program på Röda Sten Konsthall krävs adekvat högskoleutbildning (t ex konst- och bildvetenskap, konstpedagogisk utbildning) och dokumenterad erfarenhet av konstpedagogiskt och samordnande arbete. Du har arbetat med samordning professionellt och gärna i större konstsammanhang. Att du har förståelse för samtidskonst och samtida konstinstitutioners roll är avgörande för arbetet.

Tjänsten kräver god organisatorisk förmåga och att du är van att samordna projekt med många aktörer. Att du självständigt kan driva, hålla samman och slutföra ett projekt i dess olika faser är avgörande. Du har lätt för att fånga bollar samtidigt som du är strukturerad och kan se vad som behöver prioriteras eftersom du ofta planerar din egen tid och arbetsflöde.

Som person är du driftig och målinriktad men även diplomatisk, har lätt för att skapa goda relationer och är en prestigelös lagspelare. Viktigt är att du utifrån din förmåga till överblick är idérik och kan se alternativa lösningar på komplexa problem. Du är strukturerad och har gott ordningssinne. Arbetet kräver att du stundtals klarar av att arbeta under hög arbetsbelastning. Anställningen förutsätter att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. ANSTÄLLNINGSVILLKOR Anställningen är en tillsvidareanställning på 100 % med start enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är Röda Sten Konsthall, Göteborg ANSÖKAN Ansökan består av CV, ansökningsbrev om varför du söker tjänsten. Sista ansökningsdag 17 mars. Intervjuer kommer att hållas sista veckorna i mars. Skicka din ansökan till rekrytering@rodastenkonsthall.se

Vi undanber oss vänligen men bestämt förslag och kontakt från rekryteringsfirmor.

KONTAKTPERSON Mia Christersdotter Norman Verksamhetschef Röda Sten Konsthall mcn@rodastenkonsthall.se 0739-516123