Varför göra det med saker och andra kroppar?

Johanna Gustafsson Fürst använder performance, text, skulptur och platsspecifika installationer för att tänka kring hur samhällets struktur och historia materialiseras i offentliga rum och hur dessa rum fungerar eller inte fungerar i kollektiva omvandlingsprocesser. Hon använder ofta funna föremål och material som hänvisar till en plats och en funktion och som inkluderar specifika berättelser som bärs med in i verken.

År 2017 tog hon emot Moderna Museets vänners skulpturpris. I juryns motivation kunde man läsa: "Hon ifrågasätter materialen, deras egenskaper och vanliga användningar för att skapa en inverterad, suspenderad, även motsträvig skulptural annalhet." Språk: engelska

Johanna Gustavsson Fürst har en MFA från Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Hon är lektor i konst på Konstfack och arbetar för närvarande med ett offentligt verk i samarbete med Statens konstråd.

Språk: engelska

Foto: Linnea Silvergrip

  • Datum: 2018-01-24
  • Tid: 15:00 till 17:00
  • Plats: HDK – Högskolan för design och konsthantverk, Kristinelundsgatan 6–8, Göteborg
  • Arrangör: HDK
  • Webbsida: http://gustafssonfurst.se/logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng