Utställning: GLAS

GLAS

Redan när jorden skapades bildades glasmaterial av smältande lava, kallat obsidian.
Glastillverkning började sannolikt i Persien för ungefär 5.000 år sen. Glas är en oorganisk smälta som har stelnat till fast form utan att kristallisera. Vanliga metoder att framställa glas är blåsning, fusing och slumping.

På Galleri Anna H. ställer nu fyra (eller egentligen fem) glaskonstnärer ut konstglas och bruksglas. Alla väl representerade i Sverige och utomlands.

Vernissage lördag 9 feb kl. 13–16.
Utställningen pågår t.o.m. 24 feb.
Varmt välkommen!

Mia Frankendal från Göteborg jobbar med fusing. Mia har ateljé på Sockerbruket, Göteborg, och har bl a studerat fem år på Hovedskous Målarskola.
"Jag använder emaljfärgen som är avsedd för metall och målar eller screentrycker på glas som bränns i glasugn."

Sara Lundkvist från Stockholm utbildade sig under en tioårsperiod i Orrefors, Danmark, USA, London för att avsluta sin utbildning 2015 på Konstfack i Stockholm.
"I mitt konstnärliga arbete inspireras jag av magiska fenomen, spiritualitet och science fiction. Mina objekt består både av blåst och gjutet glas."

Lena Nilsson från Floda i Västergötland, arbetar med ”paté de verre”, en form av gjutet glas. Lena har Mastersexamen från HDK i Göteborg.
"Ofta syns naturen och den nära miljön som inspirationskälla, det organiska växandet som en urkraft av liv."

Normal Object Factory från Stockholm bildades 2017 och består av duon Alexandra Nilasdotter och Liu Chien Kuang. Alexandra är utbildad på bl a Formakademin. Liu från Taiwan är utbildad på Konstfack i Stockholm. Båda har dessutom gått på The Royal Danish Academy of Fine Art.
"Vi försöker möta den nutida, moderna människan och hennes behov genom att använda oss av uråldriga material och traditionella tekniker."

Öppettider:
Mån–tis: stängt.
Ons–tors: kl. 12–17
Fre–sön kl. 12–15

Adress:
Galleri Anna H ligger på Aschebergsgatan 19 mitt emot Vasakyrkan. Närmsta hållplats är Vasaplatsen.
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng