Trixter musikscen presenterar i samarbete med Levande Musik: Microtub

Robin Hayward - mikrotonal F tuba
Peder Simonsen - mikrotonal C tuba
Martin Taxt - mikrotonal C tuba

Utrustade med tre mikrotonala tubor utforskar Microtub instrumentets möjligheter från ett mikrotonalt perspektiv. Färgkodade skulpturpartitur används för att definiera platser i det harmoniska rummet och presenterar geometriska strukturer som över tid utforskas av musikerna. De har uppträtt på festivaler som Sonic Acts i Amsterdam, Ultima Festivalen i Oslo, FIMAV i Canada och Festival Densites i Frankrike.

För mer info:
http://www.levandemusik.org/

Biljetter bokas på:
levandemusik.info@gmail.com

Priser:
60kr - Medlemmar / 100kr - Övriga''

ROBIN HAYWARD (UK, f. Brighton, England 1969) är bosatt i Berlin sedan 1998. Han har omdefinierat tubans potential vad gäller både mikrotonalitet som icke tonala ljud och dessa ljudvärldar genomsyrar även hans kompositioner för andra instrument. Kompositörer som Alvin Lucier och Christian Wolff har skrivit musik direkt för honom, och han har turnerat flitigt både som solist och med olika ensembler. I Berlin är han aktiv i flera ensembler för samtidsmusik, så som Phosphor, Kammerensemble Neue Musik Berlin och hans egen trio Zink & Copperworks.

MARTIN TAXT (Norge f. 1981) Bekannt från konstellationer som kvintetten Music for a While, under ledning av vokalisten Tora Augestad och sedan 2013 som komponist och musiker i den prisbelönta scenkunstgruppen Verdensteatret. Efter studier vid Norges Musikkhøgskole och CNSMDP i Paris, har Taxt i stor grad fokusert på experimentell musik. Speciellt med den norsk/japanske elektroakustiska kvintetten Koboku Senjû, Toshimaru Nakamura och Muddersten. Med dessa grupper har han turnert Europa, USA och Japan och gett ut flera kritikerrosade album.

PEDER SIMONSEN (Norge f. 1987) Huvudsaligen uppmärksammad för sin medverkan i den elektroakustiska experimentella technoduon Invader Ace, med den svenske gitaristen Anton Toorell. Efter studier vid Conservatorium von Amsterdam och Jazz Institute Berlin, har han fokuserat på främst föreningen mellan tuba och elektronik. Peder märks i ett brett spektra av genrer genom band och artister såsom bl.a. Marte Eberson, Ine Hoem, Jaga Jazzist och Angus & Julia Stone med vilka han turnerat i Europa och USA och driver en egen studio i Italien.
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng