To complete a collection (specified and unspecified objects)

Konstnären och designern Gustaf Nordenskiölds arbete kretsar kring minnen av objekt och tid. Skulpturer som speglar ett utforskande av okända platser och kulturer sammankopplat med tolkningar av den samtid vi lever i. Dubbelbottnade objekt som är lättidentifierade och hemlighetsfulla samtidigt, verk som aktiverar minnen och påminner om kropp.

Nordenskiölds verk är förankrade i verkliga föremål men ofta har det egentliga användningsområdet transformerats. Hans arbeten befinner sig i utrymmet mellan igenkänning, tvetydighet, figuration och abstraktion. Det finns en fysisk närvaro genom metoden, en primitiv och förfinad kraftöverföring till materialet, där spår från processen är viktiga i de färdiga objekten. Att bevara och visa på en handling, en tid. Att frysa ett ögonblick till eftervärlden som ett minne av dess tillkomst.

Föreläsningen kommer handla om hans praktik och arbete med konst fram till nu med huvudsaklig fokus på skulptur i keramik, men också en beskrivning av olika design- och gränslandsprojekt han genomfört.

Föreläsningen kommer att hållas på svenska.

  • Datum: 2018-02-21
  • Tid: 15:00 till 16:30
  • Plats: HDK – Högskolan för design och konsthantverk, Kristinelundsgatan 6–8, Göteborg
  • Arrangör: HDK
  • Webbsida: http://www.gustafsweden.com/logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng