Oscar Muñoz: Förgänglighet

Med utgångspunkt i utställningen för Hasselbladpristagaren 2018, Oscar Muñoz, gräver samtalsserien Oscar Muñoz: minne, förgänglighet, tid djupare i dessa tre genomgående ämnen i Muñoz arbete.

Till samtalet Förgänglighet har vi bjudit in författare Steve Sem-Sandberg tillsammans med teolog Håkan Möller och Gunnar Almevik, konservator och forskare i kulturvård. Tillsammans med moderator Eric Schüldt, programledare och kulturjournalist, kommer de utveckla ämnet förgänglighet och utplåning i relation till Oscar Muñoz utställning.

Tid: ons 12 december kl 18
Plats: Hasselblad Center

STEVE SEM-SANDBERG Författare, litteraturkritiker på DN, bosatt i Wien och i Stockholm. Han belönades 2009 med Augustpriset för romanen De fattiga i Lódz, som hittills översatts till 27 språk, och mottog samma år Samfundet De Nios stora pris för ”en avancerad romankonst, präglad av intellektuell kringsyn, historisk närvarokänsla och inkännande människoskildring". Romanen De utvalda (2014) nominerades även den till Augustpriset och belönades 2016 med Prix Medicis Étranger för bästa till franska översatta roman. Hans senaste roman, Stormen, utkom 2016.

HÅKAN MÖLLER är professor vid institutionen för litteratur, idéhistoria och religion vid Göteborgs universitet. Hans forskning rör sig främst inom det tvärvetenskapliga fältet litteratur och religion. Han arbetar just nu tillsammans med professor Carin Franzén som huvudredaktör för en ny världslitteraturhistoria på förlaget Natur & Kultur som beräknas utkomma våren 2020.

GUNNAR ALMEVIK är professor vid institutionen för kulturvård och akademiforskare i kulturhistoriska studier vid Kungliga Vitterhetsakademien. Forskningsintresset rör metodologiska frågor inom bebyggelsehistoria, hantverk och kulturvård.

MODERATOR ERIC SCHÜLDT är programledare, författare och kulturjournalist. Schüldt har gjort radioprogram för både P1 och P2 som Schüldt i P2, Livet och döden, Människan och maskinen och var förra året samtalsledare för Idévärlden i Sveriges Television.

Entré: vuxen 60 kr (engångsbesök) eller årsbiljett 100 kr.
Fri entré för dig under 25 år samt med Seniorkortet.
Du kan följa samtalet live via Instagram @hasselbladfoundation

Bild: Cortinas de baño, 1992 Courtesy Banco de la República, Bogotá
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng