Niki Lindroth von Bahr - Om arbetet med Tord och Tord, Simhall och Min börda

Om arbetsprocesserna bakom mina animerade kortfilmer. En genomgång av de senaste tio åren som animationsregissör och konstnär.

Niki Lindroth von Bahr är konstnär, animatör och regissör, verksam i Stockholm. Hennes prisbelönta animerade filmer Min börda (2017), Simhall (2014) och Tord och Tord (2010) har visats på festivaler världen över, bland annat Cannes, Toronto och Sundance. Min börda har sedan premiären på Göteborgs filmfestival vunnit över 50 priser, däribland Le Cristal för bästa kortfilm på världens största animationsfestival Annecy, Best International Short Film i Toronto och Guldbaggen för bästa kortfilm 2018.

Niki tog sin magisterexamen i Fri konst på Kungliga Konsthögskolan 2016 och är representerad som konstnär av Stene Projects i Stockholm och som regissör av Nexus Studios i London/Los Angeles. Hon arbetar även med kostymdesign och har tillsammans med kollegan Nicklas Nilsson gjort mask och kostym till artister som Fever Ray och David Bowie.

  • Datum: 2018-09-14
  • Tid: 13:00
  • Plats: HDK - Högskolan för design och konsthantverk, Kristinelundsgatan 6 - 8, Göteborg
  • Arrangör: Olle Essvik
  • Webbsida: http://www.nikilindroth.com/logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng