Jemens krig - vad händer?

Jemen räknas som ett av de fattigaste länderna i världen och dess befolkning lider oerhört mycket som följd av det inbördeskrig som idag rasar i landet mellan Saudiarabien med allierade på ena sidan och Huthirebellerna tillsammans med Iran på den andra sidan.

För att diskutera konflikten välkomnar den nätbaserade tidningen Sana'a Review och Anna Lindh-stiftelsen till ett samtal om Jemens krig med journalisten Afrah Nasser på Världskulturmuseet. Det kommer visas en glimt av det mänskliga lidandet i Jemen genom två kortfilmer skapade av den prisbelönta journalisten från BBC, Nawal al-Maghafi. Filmvisningen följs sedan av frågestund med Nawal al-Maghafi.

Frågor som kommer ställas är: Vilken roll har media i arbetet att lindra det mänskliga lidandet i Jemen? Vilken roll har västvärlden och Sverige I Jemens krig?

Afrah Nasser är en prisbelönt oberoende frilansande journalist från Yemen som lever i exil i Sverige. Hon är också grundare och chefredaktör till nätbaserade tidningen Sana'a Review.

Fri entré
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng