Invigning: Interruptions - Cooper Gorfer

INTERRUPTIONS är en stark och målande fotoutställning av den göteborgsbaserade konstnärsduon Cooper & Gorfer. Här porträtterars flera generationer av kvinnor från den del av Sápmi som ligger i Sverige. Cooper & Gorfer vill lyfta de unika berättelserna som varje individ bär på.

---

Sarah Cooper och Nina Gorfer träffades under sin utbildning på HDK och har samarbetat sedan 2006. De har blivit internationellt uppmärksammade för sina måleriska fotokollage och sin antropologiska arbetsprocess. Nyfikenheten driver dem till nya och för dem okända platser där de porträtterar människorna genom observation och ingående samtal.

Mellan 2015 och 2016 blev den Göteborgsbaserade konstnärsduon Cooper & Gorfer inbjudna av Konstmuseet i Norr (Kiruna) för att skildra den samiska kulturen med fokus på kvinnorna. Resultatet blev utställningen Interruptions (engelska för avbrott eller uppehåll). Nu har turen äntligen kommit till Världskulturmuseet i Göteborg att visa den drabbande porträttserien Interruptions. Cooper & Gorfer vill lyfta de unika berättelserna som varje individ bär på.

https://www.coopergorfer.com/

---

PROGRAM FÖR INVIGNINGEN - START KL 17.00
Invigningstal: Överintendent Ann Fohlin
Kort introduktion: Sarah Cooper och Nina Gorfer
Tre frågor: Intendent Arjumand ”Aje” Carlstein och Cooper & Gorfer
Jojk på lulesamiska med Elin Teilus
Utställningen öppnar!
DJ: Anders Olofsson och mingel i vår restaurang.
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng