Inverkan

I mörker är alla katter grå. Objekt påverkas av- och återspeglar sin omgivning. Ett visst rum, en lukt eller en speciell ljudbild kan förändra hur objektet uppfattas. När det gäller smycken blir skiftningarna i föremålens karaktär tydlig när de går från den ofta oputsade, stökiga miljön i en verkstad, vidare till en kartong inpackade i bubbelplast för att skickas iväg och kanske plockas upp på ett galleri eller en konsthall. Där visas de ofta omgivna av vita väggar och inte sällan bakom glas. När smycket sedan plockas fram, hängs runt en hals eller fästs på en kavaj sker en ny förändring. Objektet färgas av personen och smycket reflekterar i sin tur bäraren.

Karin Roy Anderssons, Linnéa Erikssons och Hanna Liljenbergs smycken ger en inblick i deras vardag. Titta noga så framträder hantverket; timmar av sågande, klippande, putsande, stygn, hammarslag och fildrag - arbetstid som de ofta delar i den gemensamma verkstaden i Göteborg. Efter att ha jobbat tillsammans i nästan tio år har konstnärernas olika individuella uttryck haft effekt på varandra. Nu låter de Galleri Koch och besökarna sätta sin prägel.

Varmt välkomna till utställningen Inverkan!
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng