Föreläsning: Shouting: Poland! Independence 1918

I samband med museets tillfälliga utställningar erbjuds öppna föreläsningar där konsten belyses och problematiseras från olika perspektiv. Våren inleds med en Sverigeunik föreläsning med fil.dr Piotr Rypson, före detta t.f. museichef för Nationalmuseet i Warszawa och en av Polens ledande experter på modernismen. Missa inte denna fördjupning kring det konstnärliga klimatet i Polen efter Młoda Polska-perioden.

Under föreläsningen presenterar fil.dr Piotr Rypson sitt arbete med utställningen Shouting: Poland! Independence 1918, som visas på Nationalmuseet i Warszawa till och med den 17 mars. Utställningen uppmärksammar hundraårsjubileet av Polens självständighet med en fördjupande undersökning av avantgardet i Polen mellan världskrigen.

OBS: Föreläsningen hålls på engelska.

Platsbiljett finns att hämta ut i receptionen from torsdagen den 10 januari kl 11. Entré till Göteborgs konstmuseum: vuxen 60 kr (engångsbesök) eller årsbiljett (100 kr). Fri entré för dig under 25 år.

Föreläsningarna ingår i entréavgiften och genomförs med stöd från Folkuniversitetet.

Foto: Michal Murawski
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng