Föreläsning på Göteborgs konstmuseum: Batavernas trohetsed till Claudius Civilis. Rembrandt och Tacitus Historiae

Onsdagen den 20 september startar höstens föreläsningsserie och vi inleder med att fördjupa oss i Rembrandts stora verk Batavernas trohetsed till Claudius Civilis. Hör Sveriges främsta Rembrandtexpert, professor Görel Cavalli-Björkman, berätta om Rembrandts sena verk, dess intressanta historia och betydelse. Ett särskilt fokus kommer att ligga på hur Rembrandt förhållit sig till den romerske historikern Tacitus framställning av hur bataverna svär en ed till sin ledare under deras frihetskamp mot romarna.

Görel Cavalli-Björkman var tidigare intendent och forskningschef vid Nationalmuseum i Stockholm och har publicerat ett antal böcker om konst. Så sent som i våras gavs den heltäckande biografin om Sigrid Hjertén ut med titeln Kvinna i Avantgardet, Sigrid Hjertén, liv och verk.

Onsdag 20 september kl 18
Plats: Hörsalen, Göteborgs konstmuseum

Föreläsningarna är gratis och det krävs ingen föranmälan, men det är begränsat antal platser och biljetter finns att hämta ut i museets entré from kl 11 torsdagen den 14 september.

Arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet.

Foto: Stefan Tell
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng