FilmFrukost #44 med David Herdies

SÄSONGSAVSLUTNING!

Vad har tidigare FilmFrukost-gästerna Theresa Traore Dahlberg och Ahang Bashi (tillsammans med andra hyllade regissörer så som Anna Eborn och Frida Kempff) gemensamt? Jo, deras filmer har producerats av David Herdies.

Herdies skapade produktionsbolaget Memento Film 2011 och har redan producerat över 20 filmer, framförallt dokumentärer, som visats på festivaler som IDFA, CPH:DOX och Cannes. Han har själv deltagit i flera utvecklingsprogram för producenter, så som EAVE, ACE och Eurodoc, och tidigare i år blev han utvald till det prestigefyllda programmet Producer on the Move på Cannes Film Festival. Han har också erfarenhet av internationella samproduktioner med länder som Burkina Faso, Frankrike samt det arabiska tv-produktionsbolaget Al Jazeera. Just nu har han flera produktioner på gång, bland annat filmatiseringen av Johannes Anyurus bok De kommer drunkna i sina mödras tårar som ska regisseras av Goran Kapetanovic, och Ahang Bashis spelfilmsdebut Gudarna.

Facebook-eventet hittar du på www.facebook.com/events/2201464030092021/

***********************************************************

FilmFrukost huserar som vanligt på Kafé Frilagret som ligger vid Heurlins plats 1, närmsta spårvagnshållplats är Järntorget. Ekologisk frukost dukas upp klockan 09.00 och är gratis för alla som vill delta. Samtalet håller på mellan cirka klockan 09.15-10.00, efter det är ni välkomna att stanna kvar och prata med varandra, knyta kontakter eller prata med oss från FilmCloud.

Höstens datum för FilmFrukost är: 14 september (Hampus Linder), 12 oktober (Milad Alami), 16 november (Isabella Eklöf) och 14 december (David Herdies).

FilmCloud är en plattform för filmare i Västra Götaland. För mer information besök vår hemsida www.filmcloud.se.

***********************************************************

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att vara en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar du Fanni Metelius, Bahar Pars, Adam Lundgren, Madeleine Ekman, Baker Karim och Evin Ahmad.
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng