Cyberfeminism, memes och indiepop

Välkommen till en fullspäckad dag på Göteborgs Konsthall!

Med utgångspunkt i utställningen Mozart´s Ghost – om internetkonst, feminism och motstånd – bjuder Göteborgs Konsthall in till tre programdagar, där bland annat diskussioner, performance och musik står i fokus. De andra två programdagarna äger rum i februari och i april.

Under den här första dagen fördjupar vi oss i frågor om cyberfeminism med hjälp av Johanna Sefyrin, föredrag och workshop med meme-konstnären Vida Lavén och en fartfylld konsert med indiepopbandet Combi Cats.

Dessutom står vår kreativa verkstad öppen hela dagen. Där kan du – ung som gammal – testa olika identiteter och roller, skapa dina egna masker, låna utklädningskläder och föreviga dig själv i konsthallens fotostudio.

Fri entré. Vi bjuder på kaffe och fralla!

–––––––––––––––––––

Program för dagen:

13:00 Cyberfeminism – föreläsning med Johanna Sefyrin

Cyberfeminismen som idé och rörelse är en viktig byggsten i utställningen Mozart´s Ghost. Begreppet myntades i början av 90-talet och beskriver en feminism inriktad på frågor kring internet och teknologi. I en föreläsning med informatikforskaren Johanna Sefyrin får du här en introduktion till ämnet.

14:00 Föredrag med Vida Lavén
Memes är ett visuellt medium som snabbt har vuxit fram på sociala medier, som bland annat kan beskrivas som en bild, video eller gif som pryds med en kort och kärnfull text.

I det här föredraget berättar konstnären Vida Lavén om hur hon som konstnär arbetar med memes och performance som ett sätt att analysera maktstrukturer på. Här får vi lära känna tankarna bakom hennes politiska, feministiska och konstvärldskritiska verk.

14:45 Konsert med Combi Cats
Dagen fortsätter med en energisk konsert. Combi Cats är en svensk-polsk indiepopduo bestående av bildkonstnärerna Kordian och Diana Rönnberg. Duon inspireras bland annat av electro, camp-estetik, klassisk musik, hip-hop och country, och arbetar med musik, performance och installation.

15:15-17.00 Meme-workshop med Vida Lavén
Välkommen till en unik prova-på-workshop där du får göra memes tillsammans med konstnären Vida Lavén!

Inga förkunskaper behövs. Workshopen inleds med en kort presentation av Vida Lavén och hur man kan skapa memes.
Ålder: 13 och uppåt
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng