Bokprat och signering med Marie Hermanson

Lördagen den 9 februari gästar Marie Hermanson Göteborgs konstmuseum och berättar om sin senaste roman ”Den stora utställningen” som utspelar sig då Göteborg firade 300 år med en stor Jubileumsutställning. Boken toppade listan av de 100 mest utlånade böckerna på Göteborgs Stadsbibliotek under 2018.

”Spolformade linbanegondoler svävade över Korsvägen, på Rotundan dansade man till jazzmusik och plötsligt var Göteborg en modern storstad. Utställningen sträckte sig över ett stort område med kupoler, minareter och utställningshallar, där Götaplatsen med Konstmuseet utgjorde entré. På Liseberg föreläste Albert Einstein om tidens och rummets relativitet och på Spannmålsgatans detektivstation inträffade Göteborgs första polismord. Utställningssommaren 1923 väcker tankar om tiden, minnet och staden. Den har inspirerat mig till romanen Den stora utställningen. ” Marie Hermanson

Hermanson kommer att prata om verkligheten bakom boken och varför denna fascinerat henne. Bokpratet är cirka en timme långt och följs av boksignering i museibutiken. Programmet ges vid två tider lördagen den 9 februari: kl 13-14.30 och kl 15-16.30

Det är begränsat antal platser till varje tillfälle. Platsbiljett finns att köpa i museets reception från lördagen den 2 februari och kostar 80 kr. Entré till museet tillkommer för alla över 24 år.

Plats: Auditoriet Göteborgs konstmuseum
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng