Foto: Marcus Jahnke

Workarts med Stefan

I onsdags talade Stefan Meisiek på årets fjärde lunchseminarium. Stefan är en av världens ledande professorer inom Art and Management. Meisiek är för närvarande verksam vid School of Economics and Management, Universade Nova de Lisboa. Från och med nu i sommar blir Stefan Meisiek, Associate Professor of Leadership vid Copenhagen Business School.

Stefans tema för seminariet var The Workarts. Stefan beskriver "workarts" att man spelar med artwork och ord. Under de senaste åren har man sett en tydlig ökning av konstbaserade initiativ i organisationer (ett område som kallas just Workarts). Stefan beskrev begreppet och förklarade hur det kan påverka sätt att se och förstå saker. Han talade om hur konstnärer kan hjälpa affärsmän. Att samla konst är inte workart, men däremot om företaget köper in utmanande bilder och diskuterar kring dem, då är det workart. Undvik att ställa frågan, vad är konst? Frågan leder inte långt. När ett företag tar in konstnärer och gör en förändring är denna förändring temporär. När konstnärerna lämnar , finns inte tonen kvar. Den finns så länge konstnärerna är kvar i företaget. Företagen måste legalisera varför man gör detta. Förståelsen och ambitionen måste komma upp på styrelsenivå och genomstyra hela ledningen annars blir det inget resultat. Att gå ut i skogen gör inte anställda till artister eller gör dem mer kreativa.

Lunchseminariet är ett arrangemang av ADA och Business & Design Lab. Business & Design Lab är ett samarbete mellan HDK och Handelshögskolgan vid Göteborgs universitet.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng