Bild: Udo Schröter/Flickr Creative Commons

Vad händer på Higabfronten?

Många undrar vad som egentligen händer med Higabs* hyror i Göteborg, en process som pågått i flera år nu. Hyrorna har varit otydliga och till grund för mycket missnöje. En utredning med förslag presenterades i våras, den har dock inte antagits utan den 22/8 återremiterades den med ett yrkande på ytterligare förtydligande.

En långdragen process mao. För att få lite action i frågan så anordnas nu den 15/11 ett möte på Göteborgs Litteraturhus, för att diskutera utredningen och för att diskutera och samlas kring ett gemensamt nytt förslag.

Här är mer info om mötet

*Det kommunala fastighetsbolaget Higab äger bl a många av de lokaler där konstnörer och kreatörer har ateljéer, bla husen i Sockerbruket, Lagerhuset, många hus på Kviberg, Exercishuset, Musikens Hus och flera till.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng