Bild: Jonas Olsson

 Bild: Jonas Olsson

Utblick

Vad händer på Arkitekturmuseet?

Publicerat 2012.09.26

    Arkitekturmuseet i Stockholm har ett nationellt uppdrag ett skapa Mötesplatser. Vi kontorssnackade om vad det betyder för oss och kollade med Jonas Olsson, projektledare och producent på museet.

    Vad gör ni på museet och på vilket sätt är Väst involverade i det?
    Vi på Arkitekturmuseet vill i högre grad involvera design- och arkitekturscenen från Västsverige i både program såväl som utställningsverksamheten. Vi ser gärna också att ni från Västsverige hör av er till oss med spännande projekt och idéer! Vi är enkla att samarbeta med och öppna för alla möjliga spännande förslag.

    Vad gör ni för att nå ut i hela landet? Man kan antagligen inte skapa fysiska mötesplatser i hela landet eller? Hur fixar man ett sånt uppdrag då?
    Bland annat gör vi om hela vår webb så att den kan bli tillgänglig och synlig för fler i landet (skall vara färdig någon gång i höst). Sen vill vi bli bättre på att ta del av de mötesplatser som redan finns runt om i landet rent fysiskt, vi har ju ett uppdrag att verka i hela landet och utställningsverksamheten i huset på Skeppsholmen är bara ett verktyg för att realisera vårt uppdrag.

    Vi ska i högre grad samarbeta med till exempel Form/Design Center i Malmö, Röhsska Museet, ADA och andra aktörer i Göteborg och Västsverige. Svensk Form såklart och andra intressanta aktörer i hela landet och internationellt.

    Vad gillar ni just nu på museet?
    http://www.hallbarstad.se/ är en spännande satsning som vi gör på temat Hållbara Städer och vi håller också på att utveckla vår jubileumsutställning Livsmedel till att få en starkare designrepresentation.