Bild: IIS

Vad gör vi på de sociala medierna?

Nu har IIS (Internetstiftelsen i Sverige) årliga rapport som svenskarnas användande av sociala medier kommit. (Den är som en liten amuse före den stora rapporten som handlar om allt internetanvändande, och kommer i mitten av november.) Facebook är fortfarande populärast utom bland de under 16 år. Där är det i stället Snapchat och Instagram som gäller. Twitter tappar användare.

Om avändandet av sociala medier skriver de såhär: "I dag är det 77 procent av alla internetanvändare som någon gång använder sociala medier och 58 procent som gör det varje dag. De som använder sociala medier gör det i genomsnitt 7,1 timmar per vecka vilket är en ökning med 30 minuter sedan förra året och nästan 50 procent under de senaste tre åren. Allra flitigast är de unga kvinnorna mellan 16-25 år som ägnar cirka 12 timmar i veckan åt sociala medier."

Läs hela rapporten här.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng