Bild: Victoria Cleverby

Underdogs eller modelejon?

Under hösten har vår praktikant Victoria Cleverby försökt skapa sig en bild av Göteborgs modebransch. Via intervjuer, möten, research och med styrgruppen för vår hyfsat nybildade nätverk för mode i Göteborg i ryggen så har en bild sakta framträtt. Det som många beskriver som indie och underdogs kanske i själva verket kan vara något helt annat? Självbilden stämmer inte alltid riktigt överens med verkligheten. Kanske är det modelejon vi snackar om.

Modebranschen är den största delen av alla Göteborgs kreativa branscher, reklam och arkitektur inräknade. I Göteborg har vi ett flertal stora aktörer såsom KappAhl, Lindex och Nudie. Vi har också en lång historia av textilindustri och handel i ryggen. När JC flyttade till Stockholm 2006 stannade en överväldigande majoritet av personalen kvar (80%), och ur den myllan har ett flertal framgångsrika företag spirat. Såsom just Nudie, Twist & Tango, Jumperfabriken mfl. För att inte tala om en mängd kompetenta personer på andra viktiga postioner, såsom VD-poster, rektor för utbildningar etc. Vi ser att det finns en stark koppling och lojalitet till staden här, som verkligen inte är något att sopa under mattan, utan är en stark tillgång.

Vad många dock efterfrågar är att branschen skall konsolideras och bli starkare, mötas mer, lära sig av varann och det jobbar vi vidare för i modenätverket!

Vill du vara med i det arbetet så kontakta oss

Vill du läsa Victorias rapport och kartläggning så finns den här

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng