The FORCE is with us!

Ett splirrans nytt forskningscentrum, Fibre Optic Communications Research Centre (FORCE), ska nu ytterligare stärka forskningen i fiberoptiska system på Chalmers. Den 27 maj blir det officiell invigning med en tvärvetenskaplig workshop. Men verksamheten är redan igång.

- Centrumet är öppet för alla på Chalmers som är intresserade av att medverka. Detta förväntas leda till intressanta nya kopplingar och idéer. Ett syfte är att skapa intern och extern visibilitet, men också att vara en mötesplats för forskare, studenter och företag, säger Peter Andrekson som basar för centret.

Ett exempel på områden för forskning är spektraleffektiv optisk kommunikation. Det handlar om metoder att pressa in mer information i en optisk fiber med begränsad optisk bandbredd vilket gör det möjligt att tillgodose det snabbt ökande behovet av kapacitet. Ett annat är kostnadseffektiva och energisnåla lösningar då optisk kommunikation används för allt kortare avstånd och börjar användas i konsumentelektronik.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng