Lokalt

Nu är Mods här

Publicerat 2010.04.06

    Ett nytt modemagasin med Västsvenskt perspektiv släpptes nyss. Magasinet fokuserar på de nya designerna som inte får så mycket utrymme i den nuvarande tidningshyllan.

    - Vi har noterat en avsaknad av en modetidning med utgångspunkt från Göteborg och Boråsområdet. Mods är den enda modetidningen i Västsverige, det är väldigt konstigt med tanke på allt som händer här kring alla unga talanger som verkar i området. Då det ordnas fantastiska visningar här omkring är det tråkigt att det aldrig är någon bevakning från pressen, allt fokus ligger på Stockholm, säger Sebastian Kjersén från Mods Magazine.

    Det första numret av magasinet har tema Väst och lanseras ikväll (6 april) på modsmagazine.se.

    - MODS strävar efter att vara en hybrid mellan Habit och Bon. Vi fokuserar, som Habit, på branschen och informerar om hur den ser ut, men vi vill samtidigt inspirera, som Bon gör, säger Cherie Huisman, chefredaktör för MODS.

     Redaktionen består av Annika Holmström, Cherie Huisman, Jannie Jidemo, Ida Jutéus och Netta Lönnqvist, alla med bakgrund i modebranschen. Magasinet kommer ut fyra gånger per år och vänder sig till fashionistas, branschfolk och unga entreprenörer. Till att börja med är det helt nätbaserat. Läs vår intervju med Sebastian Kjersén från Mods här.