Lokalt

Sharea

Publicerat 2010.04.12

    Nu drar Sharea igång. Initiativet kommer från entrepenören Navid Modiri och struktören David Stiernholm. Vi hörde oss för med Navid för att förstå mer om vad det handlar om.

    Vad är Sharea egentligen?
    - Sharea är ett inspirationsformat som baseras på en kombination av fildelning och knytkalas. Det handlar om att man bjuder in människor till ett fysiskt rum och alla tar med och visar upp, berättar eller gör någonting de är bra på eller kan. Eftersom deltagarna också är innehållet behövs ingen entréavgift, din kunskap och din kreativitet är din inträdesbiljett. 
    Namnet Sharea får du om du slänger ner orden Share och area i en mixer och serverar med ett leende.

    Vad hoppas du ska komma ut av dagen?
    - Jag hoppas och tror att människor kommer att träffas, prata och lära sig saker av varandra. Jag tror att man kommer att hitta på idéer tillsammans, genomföra dem och att synnergier och samarbeten kommer att uppstå. Oavsett om det är ett jam, en förening eller en affärsidé så är det en ynnest att få dra streck mellan befintliga prickar. Jag tror att den stora behållningen är bredden av aktörer vi bjuder in. 

    Vad har du för planer för Sharea?
    - Sharea Göteborg 2010 är det första Sharea-eventet i världen. Målet är att använda Göteborg som ett inspirerande exempel och utifrån det första eventet sätta ihop en digital handbok som vi sprider i Västra Götalandsregionen. Varumärket Sharea kommer att öppnas upp med en Creative Common-licens vilket gör det möjligt för den som vill att använda sig av handboken och sätta upp ett eget Sharea på sin arbetsplats, sin skola eller i sin kommun. Det stora målet är att driva Sharea International där vi släpper licensen globalt och väntar på Sharea Bagdad, London och Melbourne. Utifrån det material och de synnergier som uppstår ska vi bygga en stor kunskaps och kreativitetsbank som kommer att finnas tillgänglig på nätet.

    Läs mer om hur Sharea Göteborg 2010 går till.